Magnezijeve terapije

Magnezij je mineral, ki predstavlja temelj našega zdravja in dobrega počutja. Vsakodnevno je prisoten pri več kot 300 presnovnih procesih, ki potekajo v našem telesu in odgovoren za pravilno delovanje našega telesa, še posebej našega živčnega sistema.

Pomembno je vključen v procese izgradnje kosti, mišične sprostitve, oskrbe z energijo, hormonske procese in procese ohranjanja zdrave kože. Zato telo potrebuje več magnezija v dobi rasti, med nosečnostjo, pri prehodu v menopavzo, pri intenzivni športni aktivnosti ter v primeru stresa, saj je takrat poraba tega minerala v telesu večja.

Pri nas uporabljamo Thalion magnezijevo olje, ki je izključno morskega izvora in pridobljeno iz globin morja francoske Bretanije s postopki, ki ločujejo magnezij od drugih mineralov tako, da ohranjajo 100% čistost brez konzervansov, dišav, barvil in alergenov.

Zakaj je vnos preko kože tako učinkovit?

Prednost kožnega vnosa je ta, da omogoča direktni nanos na potrebno področje in tako zmanjša izgubo učinkovine, ki se lahko pojavi, če zaužijemo prehransko dopolnilo, hkrati pa je čas absorbcije hitrejši (praktično takojšen) in vnos se ustavi, ko je koža nasičena (telo vzame, kolikor potrebuje).

MASAŽA Z MORSKIM MAGNEZIJEM (proti krčem v nogah – 30 min)

Masaža je primerna za vse, ki imate krče v nogah, ki so posledica pomanjkanja magnezija v telesu.

Največkrat se pojavijo zaradi povečanega obsega gibanja (npr. po intenzivnem fitnesu) ter pri nosečnicah (ko je potreba po vnosu Mg precej višja).

Uporablja se tudi za sprostitev nog pri splošni utrujenosti, zato kombinacija klasične masaže nog z nanosom magnezija učinkuje takoj.

Ob rednih fizičnih naporih se svetuje tudi domača uporaba, saj je enostavna in učinkovita.

MASAŽA Z MORSKIM MAGNEZIJEM (za napolnitev zalog Mg- 60 min)

Gre za klasično masažo celega telesa, kjer se nanese magnezijevo olje, ki učinkuje takoj, masažne tehnike pa sprostijo mišično napetost v celem telesu (predvsem ob bolečinah v hrbtu, vratu, ledvenem delu, rokah ali nogah).

Primerna za sproščanje celega telesa pri splošni utrujenosti ali samo kot dopolnitev zalog Mg v telesu.

Pri nas vam je na voljo tudi Thalion morsko magnezijevo olje v razpršilu 100ml za domačo uporabo.

OBLOGA MORSKI MAGNEZIJ (s pilingom- cca 30 min)

Posebej priporočamo:

  • športnikom,
  • nosečnicam, ki imajo večje potrebe po vnosu magnezija,
  • vsem, ki ste se znašli v fizično in čustveno stresnem obdobju zaradi prenapornega dela,
  • starejšim osebam,
  • v primeru enolične in nepopolne prehrane ali v času (predpisanih) diet, ki lahko privedejo do izgube zalog.

Obloga z morskim magnezijem poteka tako, da najprej naredimo piling. Uporablja se poseben piling za telo z morskim magnezijem (Mg) in kalcijem (Ca), ki učinkovito odstrani nečistoče in mrtve celice povrhnjice in delno že oskrbi kožo z Mg in Ca. Sledi nanos obloge z morskim magnezijem, ki ob segrevanju telesa prehaja v kožo. Oblogi za dodatno sproščanje dodamo antistresno eterično olje. Po 15 min se obloga odstrani in kožo nahrani s svilenim vlažilnim mlekom za telo.

Izvajamo oblogo hrbta ali nog, po potrebi tudi rok.