Masaže tujih dežel

Masaže tujih dežel priporočamo ljudem, ki želijo vedno poizkusiti kaj novega in si dovolijo v svoj vsakdan vnesti pridih tradicionalnosti tujih kultur.

Pri nas vas približamo z naslednjimi:

Več o posamezni masaži si lahko preberete v podrobnostih spodaj.

Masaža Berberov (z arganovim oljem)  55 min

Masaža vsebuje prvine klasične masaže, pri čemer vas v podeželje nadsaharske Afrike popeljemo z uporabo 100% naravnega, hladno stiskanega arganovega olja, ki ga prebivalci Maroka že stoletja uporabljajo kot eliksir večne mladosti. Vsebuje namreč ogromno količino vitamina E, ki je močan antioksidant in tako deluje proti staranju in pospeši obnovo celic. Ima tudi pozitiven učinek na razna kožna obolenja kot so ekcemi, suha, izsušena, razpokana in srbeča koža. Koža je po njegovi uporabi tudi na otip občutno bolj mehka in elastična.

Masažo zato priporočamo vsem, ki želite nahraniti oz. pomladiti svojo kožo ali imate na splošno težave s suho kožo. Še posebej priporočamo po koncu poletja za hitrejšo obnovo po sončenju in v hladnejšem času, ko je koža na splošno bolj izsušena.

Maroške sanje (z arganovim oljem in toplimi kamni) 60 min

Izredno sproščujoča masaža, ki je kombinacija prvin klasične masaže, pri čemer se uporabljajo topli kamni. Z njimi zaradi dovajanja toplote dosežemo dodatno mišično sprostitev, hkrati pa pomagamo pri odprtju por za boljši izkoristek arganovega olja.

Havajska masaža LOMI-LOMI 60 min

Ta masaža je del tradicionalnega zdravilskega izročila, ki se preko zdravilcev- šamanov prenaša iz roda v rod. Beseda Lomi pomeni preprosto masaža, podvojena pa poudarja njeno pomembnost. Havajci verjamejo, da masaža zdravi na telesni, duševni in duhovni ravni, zato je njihov pristop k pacientu celostni.

Havajska masaža Lomi lomi je globoko sproščujoča masaža, ki odpravlja energetske ovire pri masirancu. Zelo je učinkovita pri odpravi stresa, glavobola, duševne stiske in napetosti v telesu. Z njo lahko vplivamo tudi na negativne misli in čustva.

Tekoče gibanje in nenehen kontakt s telesom sta tipični za to vrsto masaže. Terapevt pri masaži vseskozi uporablja dolge ritmične prijeme, ki jih posreduje izključno z dlanmi, podlaktmi in komolci. Prijemi so različno dolgi in v različnih ritmih. Gibanje poteka iz ene na drugo stran, gor in dol ter vse naokrog telesa.

Z vročimi kamni – HOT STONE (z eteričnim oljem mandarine ali limonske trave) 70 min

Blagodejno učinkovanje vročih kamnov je poznano že tisoč let. Uporaba kamnov v obredih, diagnozi in zdravljenju je v starodavnih civilizacijah tradicionalna. Pri svojih ritualih in ceremonijah so jih uporabljali Egipčani in Indijanci. Ti običaji so se ohranili do danes.

Z vročimi kamni masiranca masiramo, lahko pa jih tudi polagamo na izbrane točke telesa (trigger točke, čakre, akupresurne točke), pri čemer pomagamo pri odpiranju energetskih blokad in ustvarjanju ravnovesja ter povečanju pretoka energije po vsem telesu.

Uporabljamo črne vulkanske kamne ter mandljevo olje z eteriko mandarine ali limonske trave.

Masažo priporočamo vsem, ki se težko otresejo vsakodnevnega stresa ali sprostijo, ki čutijo mišično napetost po celem telesu ali ki imajo slabo prekrvavitev.

Zaradi izrazitega segrevanja in povečanja prekrvavitve telesa se izvaja predvsem v hladnejših mesecih, nekje od oktobra do konca marca in se ne izvaja na ljudeh s težavami srca ali nagnjenostjo k povečanemu strjevanju krvi in po operacijah. Prav tako se odsvetuje nosečnicam.

Z zeliščnimi snopki za razstrupljanje ali sprostitev 50 min

Ta masaža ima mnoge pozitivne učinke na telo, saj blaži bolečine v hrbtu, mišicah in lajša revmatska stanja. Hkrati odpravlja napetost in otrdelost mišic, izboljša prekrvavitev in s tem lajša simptome kronično mrzlih stopal in dlani. Poleg naštetega blaži tudi napetosti in posledice stresa (glavobol, nespečnost, prebavne motnje…) ter pomirja avtonomni živčni sistem, kar pomiri in sprosti celotno telo, izboljšuje pa tudi limfni pretok in ima izjemen učinek drenaže in izločanja odpadnih produktov presnove.

Masaža je zaradi toplega olja in nad paro segretih zelišč izredno aromatična in deluje antistresno. Masažni prijemi vključujejo pritiske na protibolečniske točke po celem telesu, z masažo s členki in zeliščnimi snopki pa dosežemo sprostitev globlje mišične napetosti, hkrati pa z nežnim pilingom (zaradi snopkov) spodbujamo drenažo in izločanje toksinov.

Pri masaži se uporabljajo eterična olja glede na mešanico zelišč v snopkih – mešanica za razstrupljanje ali sprostitev telesa.