Ročna limfna drenaža

Naloga limfnega sistema je odstranjevanje snovi in odvečne tekočine iz telesa. Limfa potuje po žilah, ki se pričnejo prosto, v mehkem vezivnem tkivu, preko bezgavk in se očiščena v vratnem delu izlije v venski obtok. Kadar je zastoj, oteklina, je v večini primerov moten limfni odvod (ker je moten odvod velikih molekul, ki lahko potujejo le po limfi.

Limfna drenaža je posebna tehnika, ki pomaga limfnim žilam pri odvajanju bremena. Gre za zelo rahlo, črpanju podobno tehniko, ki poteka vzdolž limfnih žil. Limf terapevt s svojimi rokami vpliva na drenažni učinek, poleg tega pa tudi na zmanjšanje bolečine, na avtonomni živčni sistem (učinkovita pri migrenah, glavobolih, nespečnosti) in imunski sistem. Aparaturne tehnike največkrat ne morejo ustrezno nadomestiti ročne limfne drenaže, saj lahko povzročijo masažo ali pa ne drenirajo limfe po limfnih žilah.

V kozmetiki se uporablja za odpravljanje celulita, pri tretmajih aknaste kože, kot preventiva pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa pri hujšanju, kot preventiva pri nosečniških strijah, pri odplavljanju vode iz podočesnih mešičkov idr…

Limfna drenaža je zelo primerna metoda za razstrupljanje telesa tudi takrat, ko smo zdravi in nimamo ne zdravstvenih ne kozmetičnih težav.

Ne priporoča se ljudem z okvarami ali popuščanjem srca ali ledvic.

Izvajamo limfno drenažo obraza, rok, nog ter trebuha ali prsnega predela. Na voljo sta 30 min ali 50 min tretma.