Misija poletje? Pametno pričnimo z miganjem v naravi!

Končno, lahko rečemo. Pa je prišel sonček in z njim pomladne temperature. Po meglenih, oblačno-deževnih in skoraj depresivnih dneh v marcu, je začetek aprila presenetljivo topel in sončen.

S Petro sva že začela izkoriščati spomladanske aktivnosti v naravi. V Dolenjskih Toplicah imamo krasno urejeno progo po gozdu imenovano Tek za zdravje, dolgo 2400m, idealno za začetek oz. uvod v aktivno poletje. Malo se mi še poznajo velikonočni prazniki in ta čas je idealen, da storimo nekaj dobrega zase in za svoje telo. Lahko rečemo, da se začenjajo priprave na poletje. Do pravega poletja so še trije meseci in v tem času, bi se ob redni vadbi in zdravi prehrani že začeli kazati povečanje vzdržljivosti in kondicije, ali kakšni kvadratki na trebuhu.

Preden se lotimo miganja, pa se je priporočljivo seznanimo z nasveti in triki za uspešno vadbo. O tem veliko piše po raznih revijah, časopisih, internetu,… Ker pa se že celo življenje ukvarjam s športom, bi z vami delil svoj pogled na to, hkrati pa predstavil, kako sva se miganja v naravi lotila s Petro.

Spomladansko vreme kliče po športnih aktivnostih na prostem.

Spomladansko vreme kliče po športnih aktivnostih na prostem.

1. Postavite si cilj…

ki ga želite doseči. Bodisi je to izguba telesne teže, pridobivanje kondicije, oblikovanje postave in mišic, bodisi zgolj predihavanje pljuč. Če boste imeli pred sabo jasno zastavljen cilj bo šlo lažje.

2. Planirajte aktivnosti

Ni pomembno, kako pogosto planirate izvedbo aktivnosti, bodisi enkrat bodisi večkrat na teden. Je pa zelo pomembno, da si zastavite termin in čas, ki ga boste potrebovali za izvedbo ter zabeležite v koledar. Kot kakšen služben sestanek, ki ga ni moč preložiti.

3. Vadba naj bo čim bolj celostna

Naredimo čim več vaj za vse okončine telesa, roke, noge in trup. Bolj kot bo vadba raznolika, boljše bo.

4. Dobro se ogrejte in raztegnite

Raztezanje pred in po vadbi je ključnega pomena, kakor tudi ogrevanje mišic. S tem bomo povečali prožnost mišic in naredili velik k korak k preprečevanju poškodb.

5. Začnite postopoma

Telo se postopoma privaja na vadbo. Če boste v prvo pretiravali, bo prišlo do bolečin v mišicah (mlečne kisline) in vam bo pobralo voljo do nadaljne vadbe. Zato začnimo počasi in nato stopnjujmo formo.

6. Držite se zastavljenih ciljev

Ne odstopajte od zastavljenega plana. Z vsako vadbo boste bližje vašemu cilju.

Najtežje se je spravit k vadbi. Kar naenkrat se porodijo najrazličnejši izgovori, zakaj bi izpustili vadbo. Nikar. Verjemite, da je počutje po vadbi fenomenalno. Sedmi nasvet? Povsem preprost – V AKCIJO!

Športamo lahko tudi skupaj. V kolikor potrebujete dodatno brco v rit ali družbo ob vadbi nas kontaktirajte na info@lupe.si ali na 040-162-774 (Petra).

Do naslednjič,
Lupe

Objavljeno v Nerazvrščeno in označeno kot , , , .