Nega telesa

Nega telesa je močno povezana s celostnim počutjem. Naša koža je namreč prvi stik z okoljem, kar pomeni, da predstavlja tudi zaščito našega telesa pred vsakodnevnimi obremenitvami (smog, sonce, veter, sredstva za tuširanje, parfumi, nezdrava prehrana, premalo pitja vode, premalo hranil, premalo gibanja). Zato je pomembno, da negi telesa posvečamo dovolj pozornosti in da za svojo kožo redno skrbimo.

Naj omenimo še pomembnost pilinga: z njim namreč odstranimo odmrle kožne celice in s tem olajšamo proces obnavljanja (sveže kožne celice pridejo na površje in zato se izboljša videz kože. Z njim pripravimo kožo na nadaljno nego, saj negovalni izdelki po pilingu lažje prodrejo v globino kože in so zato učinkovitejši. S pilingom izboljšamo prekrvavitev, celice dobijo več kisika in tako se izboljša tudi polt, hkrati pa se zmanjša hiprpigmentacija, saj se pigmentirani deli kože odstranijo.

Pri nas posvečamo negi telesa pozornost z naslednjimi tretmaji:

Podrobnosti o tretmajih lahko preverite v spodnjih opisih.

Piling telesa

Piling kožo zgladi, odstrani odmrle celice in pospešuje absorpcijo aktivnih sestavin nadaljnjih preparatov. Piling telesa priporočamo vedno pred ali kot del tretmajev s hranljivimi kremami in olji, pa tudi za pripravo kože pred poletnim izpostavljanjem soncu (za lepši, bolj enakomeren ten) in po njem (za hitrejše obnavljanje kože).

Klasični anticelulitni tretma

Najprej naredimo klasični mehanski piling s soljo in kavo na določenih predelih telesa, kjer želimo vplivati (stegna, trebuh). Sledi globinska anticelulitna masaža, s katero vzpodbudimo aktivacijo maščobnih celic. Masaža ni boleča, so pa tehnike prilagojene temu, da dosežemo globljo aktivacijo.

tulci_1Po masaži nanesemo anticelulitno termo kremo (ali gel za trajno delovanje), ki zaradi prej segretih tkiv in pilinga prodre točno do maščobnih celic in jih začne “razgrajati” ter ima dolgotrajen učinek, saj deluje še več ur po končanem tretmaju.

Najbolje je, da se tretma v zaporednem času nekajkrat ponovi, z nego v obliki nanosa anticelulitne kreme pa je hkrati priporočljivo nadaljevati tudi doma.

Terapija z ušesnimi tulci

Naravna tehnika zdravljenja ušes z ušesnimi tulci se je uporabljala že v stari Grčiji in Egiptu. Uporabljali so jo tudi Maji in Inki. Prižgani tulec, narejen iz organskega bombaža, impregniran z voskom, se vstavi v uho. Tvori se podtlak, ki deluje po principu dimnika. Gibanje plamena povzroči vibriranje zraka v tulcu, ki ga čutite kot blagodejno masažo ušesnega bobniča. Počasi začutite prijetno toploto in slišite rahlo prasketanje.


tulci_2Kdaj in komu jo priporočamo?

Priporočamo jo, če vas pogosto srbijo ušesa, če vas pestijo težave s sinusi, alergije, če čutite neprijetno napetost v glavi, ob bolečem grlu, glavobolu, prehladu, migrenah, vrtoglavicah, senenem nahodu, pri težavah z izenačevanjem pritiska, za odpravljanje stresa in šum
enja v ušesih, pri zamašenem nosu ali za sprostitev in pomiritev. Postopek je zelo prijeten tudi za otroke, saj pomirja in blaži bolečino, lajša dihanje skozi nos in posledično izboljšuje voh.

Število terapij je odvisno od težav in njihovega trajanja. Učinki se običajno pokažejo že po enem tretmaju, trajnejši pa po nekaj zaporednih tretmajih.

Terapije ne izvajamo pri ljudeh, ki imajo poškodovan bobnič, če imajo vstavljen kakšen aparat v grlu ali ušesu, če je bila oseba operirana na ušesu.