Prvo javljanje iz Brazilije

Ola! Tudo bem?

Evo nas, pa sva prispela. V Brazilijo. Rio naju je presenetil z močnim deževjem in 25 stopinjami včeraj popoldne-zvečer ob 18h, ko sva skoraj dve uri čakala na taksi. Prispela sva v hostel, kjer naju je takoj za začetek čakala brazilska kulinarika. Njam! Mali naju je zdelala menjava časov in skoraj 24 urno ‘ponočevanje’, za to sva žur izpustila in si provščila lepotni spanec.

brazil

Ko sva se danes zbudila.. popolnoma drugačna zgodba. Sonce, vročina, barve dneva, 35 stopinj (napoved dež :)) in takoj po zajtrku sva odšla na potep. Cilj: Copacabana! Ena (napačna) ura na plaži, rezultat: color of pink :).

Zatem sva osvojila Pao de Acucar hrib, kamor naju je popeljala žičnica iz enega na drug hrib. Razgled fenomenalen. Rio v velikem. Ne po hoji do plaže, ampak šele tukaj sva dobila občutek, kako je to 6 milijonsko mesto dejansko veliko. Na vrhu sva videla prve eksotične prebivalke – mini opice z dolgim repom :).

Po prvem dnevu raziskovanja Ria sva trenutno v hostlu, ura je 22.37, srkava svojo prvo caipirinho za ceno cca. 2€ in poslušava španske, portugalske, nemške in italijanske jezike, ter čakava na žur. Cilj: Lapa, žur in samba.

Ate logo!

Objavljeno v Nerazvrščeno in označeno kot .